Menu

Discs

Cecs d’Esterri “Gran Nord”

2451
Release Date: 2 de February de 2012
Available now on:
Loading tracks...

Cecs d’Esterri

Els Cecs d’Esterri és un grup d’Indi/Folk creat per posar banda sonora al desenllaç dels capítols de la sèrie de Tv3 i coproduïda per VerandaTv Gran Nord que comença a emetre’s a partir del mes de maig de 2012.

Guillem Gené: Veu

Marc Sastre: guitarra

Ana Fernández: violí

Marta Rius: acordió diatónic

Joan-Pau Cháves: baix

Betel M. Daura: bateries i sorollets

Producció i arranjaments: Joan-Pau Chaves

Enregistrat a l’estudi 44.1 per Toni París

Música Global 2012

Album Review

Enderrock

Els Cecs d'Esterri són el grup encarregat de tancar cada capítol de la sèrie de TV3 Gran Nord. El lideren el músic i productor Joan Pau Chaves i el cantant Guillem Gené, i hi participen, entre d’altres, l’acordionista Marta Rius (Sol i Serena) i la violinista Ana Fernández i el guitarrista Frank Montasell (Llumia). Ara, el grup passa de la ficció a la realitat: presenten el disc que inclou les cançons de la sèrie, Gran Nord, a la sala Luz de Gas el proper 27 de juliol.


Gené explica que les cançons d’Els Cecs d'Esterri, totes elles versions de peces molt populars en format indie-folk, “dibuixen l’estat anímic dels personatges i serveixen de cloenda emotiva per a cada capítol”. Ara han sortit editats en un disc, Gran Nord (Música Global, 2012), de moment només en versió digital (es pot escoltar a Spotify i comprar a iTunes i Amazon) tot i que, com explica Gené, “estem treballant perquè tingui una versió fisica”.
El grup el va crear per a la sèrie el pianista Joan Pau Chaves (música de la formació d'Els Pets) que ha arranjat els temes “perquè tinguessin un regust explícitament pirenenc”. Per això l’acordió diatònic “hi té una presència molt important”. El repertori està basat en en èxits internacionals dels vuitanta i els noranta com “Wonderful Life” de Black, "Forever Young" d’Alphaville o "Girls Just Want to Have fun" de Cyndi Lauper, amb alguna incursió a la cançó italiana com “Volare” de Domenico Modugno. L’excepció catalana: el “Cervesa, nenes i rock’n’rol” d’Els Pets. El grup està preparant ja temes per la segona temporada i presentarà les seves cançons en directe a Luz de Gas el proper 27 de juliol.